Retoriikan kesäkoulu järjestää nyt koulutuksen:

Retoriikan kesäkoulu 2022 – Kuinka tulevaisuus tehdään (1 pv)

Kannattaako tulevaisuutta pelätä vai nähdä sen tuomat huimat mahdollisuudet? Monet uhkakuvat synkentävät odotuksiamme. Toisaalta hämmästyttävä teknologinen kehitys takaa sen, että tulemme näkemään asioita, joita emme ole edes osanneet kuvitella. Retoriikan kesäkoulussa ei tyydytä ihmettelemään, mihin tulevaisuus meitä vie. Täällä saat parhaat neuvot siihen, miten sinä voit vaikuttaa tulevaisuuteen ja muuttaa maailmaa.

Mitä huomisen maailma vaatii siltä, joka haluaa vaikuttaa muihin? Miten voisimme terävöittää ajatteluamme? Voisiko rehellisyys ratkaista ongelmamme? Miten tiedotusvälineet muokkaavat huomispäivän maailmaa?

Näihin ja moniin kysymyksiin vastaa Retoriikan kesäkoulun huippuluokan puhujakaarti. Seminaarin pääpuhujaksi saapuu Yhdysvalloista kansainvälisten mediatalojen BBC:n ja The New York Timesin johtajana toiminut Mark Thompson.

Tutustu puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!


Puhujat:

Mark Thompson, mediapomoMark Thompson, mediapomo (emer.)
Mark Thompson aloitti uransa Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC:ssä harjoittelijana vuonna 1979. Hän työskenteli televisio-ohjelmien tuotannossa ja sai yhä vaativampia tehtäviä, jotka johdattivat hänet johtotehtäviin. Thompson toimi pari vuotta Channel 4 -kanavan toimitusjohtajana, kunnes hänestä tuli vuonna 2004 BBC:n pääjohtaja. Vuonna 2012 hän astui The New York Times Companyn toimitusjohtajan tehtävään, josta hän eläköityi äskettäin. Ennen siirtymistään Yhdysvaltoihin Thompson piti Oxfordin yliopistossa luentosarjan retoriikan ja julkisen vaikuttamisen vierailijaprofessorina. Luennot on julkaistu kirjana Enough Said: What’s Gone Wrong with the Language of Politics?

Retoriikan kesäkoulun puheenvuorossaan Mark Thompson ammentaa kokemuksestaan kansainvälisten mediatalojen johdossa ja arvioi miten tiedotusvälineet muovaavat huomisen todellisuutta.

—-

Christian B. Miller, rehellisyystutkijaChristian B. Miller, rehellisyystutkija
Christian B. Miller on maailman johtavia moraalipsykologian tutkijoita. Hän toimii filosofian professorina Wake Forest -yliopistossa Yhdysvalloissa. Miller on johtanut laajoja ihmisluontoa tarkasteleviä tutkimusprojekteja ja kirjoittanut aiheesta yli 100 tieteellistä artikkelia ja useita kirjoja (Moral Character: An Empirical Theory (2013), Character and Moral Psychology (2014), The Character Gap: How Good Are We? (2017), Moral Psychology (2021)). Hänen tuorein teoksensa Honesty: The Philosophy and Psychology of a Neglected Virtue (2021) käsittelee nimensä mukaisesti rehellisyyttä.

Retoriikan kesäkoulussa Miller paljastaa, kuinka rehellisiä me ihmiset lopulta olemme, mitä merkitystä sillä on ja miten ihmiskunta voisi kehittyä rehellisyyden hyveessä tulevaisuudessa.

—-

Viv Groskop, kirjailija, koomikko, puhekouluttajaViv Groskop, kirjailija, koomikko, puhekouluttaja
Viv Groskop on brittiläinen palkittu kirjailija, koomikko, radioääni ja johtajuusvalmentaja. Hän on kirjoittanut useita menestyskirjoja, joista kolme on suomennettu: Ota tila haltuun (How to Own the Room), Älä heittäydy junan alle (The Anna Karenina Fix) ja Au revoir, Tristesse. Groskopin podcast How to Own the Room on maailman kuunnelluin puhetaidon podcast yli miljoonalla latauksella. Hän on tuttu vieras BBC:n televisio-ohjelmissa, ja kuuden vuoden ajan hän veti loppuunmyytyä yhden naisen komediashowta Edinburghin Fringe-festivaalilla. Yritysmaailmassa Groskop valmentaa yksilöille ja ryhmille läsnäoloon, statukseen ja vaikuttamiseen liittyviä taitoja.

Retoriikan kesäkoulussa Groskop vetää esiintymistaidon workshopin ja puhuu seminaarissa. Hänen puheenvuoronsa käsittelee uudentyyppisiä puhujia, jotka ovat voineet nousta näkyvyyteen vasta nyt, tässä historian vaiheessa. Tällaisia puhujia ovat esimerkiksi Malala Yousafzai, Greta Thunberg, Uuden Seelannin pääministeri Jacinda Ardern ja TED puhujat Susan David ja Chimamanda Ngozi Adichie. Monet heistä ovat nuoria ja naisia, jotkut poliittisia johtajia ja jotkut politiikan ulkopuolella toimivia ”influenssereita”. Groskop osoittaa, kuinka esiintymisen ihanteet ovat muuttumassa aiempaa monipuolisemmaksi ja antaa vinkkejä siitä, kuinka itse kukin voi ottaa käyttöönsä parhaat keinot niin tuoreilta suosikkipuhujilta kuin perinteisemmiltä huippuesiintyjiltä.

—-

David Robson, tiedetoimittajaDavid Robson, tiedetoimittaja
David Robson on palkittu englantilainen tiedetoimittaja ja Cambridgen yliopistosta valmistunut matemaatikko. Robson on kirjoittanut moniin korkean profiilin julkaisuihin: New Scientist, BBC Future, Guardian, Aeon, Atlantic. Vuonna 2021 Iso-Britannian tiedekirjailijoiden liitto ja lääketieteen journalistien yhdistys palkitsivat hänet kirjoituksista, jotka käsittelevat misinformaatiota ja kansalaisille kohdistettua terveysviestintää koronapandemian aikana. Pari vuotta sitten Robsonilta ilmestyi kirja The Intelligence Trap: Why Smart People Make Dumb Mistakes (suom. Älykkyysloukku (Tuumakustannus, 2020)). Teos käsittelee oivaltavasti arkiajattelumme sudenkuoppia, joihin älykkäätkin ihmiset toistuvasti lankeavat.

Retoriikan kesäkoulussa Robson antaa osallistujille tärkeitä tulevaisuuden taitoja ja kertomalla millainen älykkyysloukku meitä kaikkia vaanii ja miten voimme selviytyä siltä.

—-

Jessikka Aro, tutkiva journalistiJessikka Aro, tutkiva journalisti
Jessikka Aro (YTM) on kansainvälisesti palkittu Yleisradion toimittaja ja tietokirjailija. Aro on erikoistunut Venäjään, ekstremismiin ja informaatiosodankäyntiin. Hänen kirjoittamansa bestseller Putinin trollit on käännetty usealle eurooppalaiselle kielelle. Jessikka kiertää kansainvälisiä areenoita kouluttamassa ihmisiä tunnistamaan demokratialle myrkyllisiä Venäjän somepropagandatekniikoita. Hän puhunut mm. Britannian parlamentissa, Yhdysvaltojen kongressissa sekä Twitterin, Facebookin ja Googlen pääkonttoreissa.

Retoriikan kesäkoulussa Jessikka puhuu yhteiskuntaan ja äänestystuloksiin vaikuttamisesta informaatiosodankäynnin keinoin sekä siitä, miten vapaa journalismi pelastaa maailman.

—-

Pete Poskiparta, mentalistiPete Poskiparta, mentalisti
Pete Poskiparta on kansainvälisesti palkittu mentalisti, joka on esiintynyt kymmenessä maassa, kirjoittanut viisi kirjaa sekä luennoinut oman alansa osaajille ympäri maailmaa. Hänet palkittiin Vuoden yksinyrittäjä palkinnolla 2021, oman alansa arvostetuimmalla Dunninger Memorial Awardilla 2019 sekä Vuoden taikurina 2014.

Retoriikan kesäkoulussa Pete Poskiparta puhuu arjen mentalismista. Luvassa on kullanarvoisia vinkkejä ihmisten kohtaamiseen. Miten tulkita ilmeitä, eleitä ja liikkeitä? Mitä ne tarkoittavat ja mitä niistä voi ja mitä ei voi päätellä? Entä paljon puhutut mikroilmeet ja niiden tulkinta? Miten luot suostuttelevan suhteen neuvottelukumppanisi tai asiakkaasi kanssa?

Ihmisten kohtaaminen käsittää monia yksityiskohtia, joista osa on opittavissa olevia taitoja, joita hyödyntämällä voit saavuttaa monia etuja kaupantekotilanteessa, neuvotteluissa tai kohtaamisissa.OHJELMA

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30 Retoriikan kesäkoulun avaus

9.45 Viv Groskop
When the standard is no longer the standard: The changing face of power in the 21st century, the rise of atypical speakers and the revenge of the introverts

10.30 David Robson
How to escape the intelligence trap

11.15 Lounas

12.30 Jessikka Aro
Informaatiosota

13.20 Christian B. Miller
Honesty: How Are We Doing and How Can We Do Better in the Future?

14.15 Kahvi

14.45 Pete Poskiparta
Arjen mentalisti

15.35 Mark Thompson
The Strange Rebirth of Rhetoric

16.15 Retoriikan kesäkoulun lopetus

—————————-
Koulutuspaikka:
Hämeenlinnan Verkatehdas, Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

Ajankohta:
Perjantai 3.6.2022

Osallistumisen hinta:
690 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Asiakkaalla on oikeus peruuttaa ilmoittautumisensa 21 päivän aikana ilmoittautumispäivästä alkaen. Perumisesta ei koidu asiakkaalle kuluja. Peruminen tulee ilmoittaa aina sähköpostitse. Perumiseksi ei katsota osallistumismaksun jättämistä maksamatta. Lisäehto: Peruutuksia ei oteta vastaan enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 30 päivää tai vähemmän.

Osallistumismaksun suorittamisen jälkeen osallistumisoikeuden saa kuluitta siirtää toiselle henkilölle. Siirtämisestä tulee ilmoittaa sähköpostilla. Osallistujaa ei voi vaihtaa enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 7 päivää tai vähemmän.

Pidätämme oikeuden siirtää tilaisuutta siitä riippumattomista yllättävistä ja pakottavista syistä. Myös samanlaisista syistä johtuvat yksittäiset muutokset puhujalistassa ja seminaarin aikataulussa ovat mahdollisia.

Osallistumalla Retoriikan kesäkouluun asiakas hyväksyy, että häntä saatetaan videoida ja valokuvata järjestäjien toimesta ja kuvia ja tallenteita voidaan käyttää osana tapahtuman markkinointia ilman rahallista korvausta asiakkaalle.

Tutustu ja ilmoittaudu myös: Viv Groskopin workshop Vanajanlinnassa 1.6.2022

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.